Kezdőlapegyéb„Miskolc a múltban” túra

Fehér Lászlóné Brunclik Annamária, mint magát bemutatni szereti, olyan perecesi, aki 18 évesen elkerült a városrészből, no nem messzire, csak a Bulgárföldre, de máig az egykori bányásztelepüléshez köti a szíve. Egyrészt légifotókat készít a tájról, fiaival együtt (vitorlázórepülés, illetve sárkányrepülés közben), másrészt amikor alkalom adódik, szívesen kalauzol ott érdeklődőket, máshonnan érkező miskolciakat.

brunczlik-1  Így történt a közelmúltban, amikor a Facebookról ismert Miskolc a múltban csoport tagjai túráztak a környéken. Az internetes közösségi oldalon szerveződött lokálpatrióta közösség rendszeresen kirándul (a többség által) kevésbé ismert helyekre, így jutottak el Perecesre is. Annamária egy alapos, sok mindenre kiterjedő ismertető anyagot állított össze számukra, amiben az internetről, ilyen-olyan kiadványokból idézett adatok és leírások mellett a személyes emlékei, megjegyzései is megtalálhatók. Mindez képekkel illusztrálva, múltból és jelenből egyaránt.

brunczlik-2Miután a 32 oldalas anyagot rendelkezésünkre bocsátottuk, mi olvasóink elé tárjuk (az Issuu.com weboldalon elhelyezve, letölthető és itt máris megtekinthető (végiglapozható) formában egyaránt, PDF formátumban, bizonyára talál benne ki-ki olyan érdekességet, amit nem tudott.

A hozzászólások le vannak tiltva.