KezdőlaprendezvényHetven éves a perecesi Fradi-verés (új időpontok!)

AZ EREDETILEG ÁPRILIS 20. és 22-re TERVEZETT KAPUFA NAPJA FESZTIVÁL IDŐPONTJAIT A ROSSZ IDŐ MIATT KÉSŐBBRE KELLETT HALASZTANI. AZ ÚJ DÁTUMOK: ÁPRILIS 29., illetve MÁJUS 11. A CIKK MÁR EZEKET A JAVÍTOTT SZÁMOKAT TARTALMAZZA.


(A Minap hetilapban megjelent cikk nyomán)

Idén kerek az évforduló, így mindenképp folytatni kellett a tavalyi kezdeményezést és ismét megrendezni a Kapufa Napját. Április 29-én, majd május 11-én Perecesen az 1946/47-es labdarúgó bajnoki idényre emlékeznek, a városrész egykori sportéletének legendás fejezetére, a legnépszerűbb sportág „világraszóló” sikerére: amikor az amatőr, zömmel helyi bányászokból álló PTK futballcsapata egy idényt az NB I-ben töltött. Sőt, több korabeli (fővárosi) nagycsapatot is alaposan elnáspángolt, sorakoztak a 3-0-ás és hasonló meccsek, köztük a leghíresebb: a ’47 áprilisi, Ferencváros elleni derbin. Amelyen, sokan tudják még ma is, a Pereces győzött, Kertesi Ignác három góljával, ami után – a leszakadó kapufa miatt – félbe is szakadt a mérkőzés, s csak utólag igazolták a megérdemelt 2 pontot a vidékieknek (a szezonvégi kiesés szempontjából hiába).

A hetvenedik évfordulón a hagyomány és a legenda megőrzésén munkálkodó Bányász Kulturális Egyesület, karöltve az Észak-Keleti Átjáró Egyesülettel, kispályás labdarúgó-kupát rendez (Kertesi Ignác Emléktorna néven), valamint alkalmi kama-bajnokságot. Ezek 29-én, szombaton lesznek, délután 1 órai, illetve fél 4-es kezdettel.

Néhány nappal később, május 11-én, csütörtökön délután 5-re pedig a DVTK, valamint az MVSC öregfiúk-csapatait várják ugyancsak a településrész játszótéri sportpályájára (a templommal szemben), akik a sok-sok évtizednyi szünet után erre az alkalomra PTK néven összeálló helyi együttessel mérik össze erejüket, remélhetőleg szépszámú érdeklődő előtt. A csütörtöki meccsek felvezetéseképpen a teplommal szembeni placcon a Bányász Fúvószenekar játszik, fél 5-ös kezdettel.

kapufanap20170422v2mELM3

A hozzászólások le vannak tiltva.