KezdőlapegyébKapufa napi kamakupa és focitorna: vasárnap

Május 5-én zárul második napjával a Kapufa Napja eseménysorozat. Egy héttel korábbról, azaz április 27-ről halasztódott (rossz idő miatt) ekkorra a vasárnapi program. Az idei rendezvény kétnapos, nyitánya április 25-én lezajlott – bányászzenekarral, kiállítással, sporttörténeti beszélgetéssel, öregfiúk meccsel -, a java pedig most hétvégén következik.

Vasárnap fél 2-kor veszi kezdetét az immár hagyományos Kertesi Ignác kispályás futballtorna. Kertesi, ugyebár, akinek nevét viseli a sportesemény, az 1940-es, 50-es évek legendás gólvágója volt, aki fél szezont játszott az 1947-ben NB I-es Perecesi TK_ban, és például az emlékezetes Fradi-meccsen is hármat rúgott a Miskolcra látogató zöld-fehéreknek. (Róla és a mérkőzésről többet olvashatunk a Hatos megálló újság 2016-os 4. számában, itt.)

Erre a kispályás focira a szervezők mindenféle amatőr csapatokat várnak, akár alkalmi baráti társaságokat is, akárcsak a másfél órával később kezdődő (15:00) perecesi kamabajnokságra. Ott szintén nevezhet bárki, aki valamikori gyermekkorából emlékszik „Miskolc sportjára” és szívesen játszaná újra, vagy olyan fiatal, aki eddig nem találkozott vele és most kipróbálná. Családok, barátok, kész csapatokkal vagy anélkül is nyugodtan kilátogathatnak. Nevezés a helyszínen. (A kamáról bővebben itt, szabályairól itt lehet tájékozódni.)

Mindkét torna helyszíne: jó idő esetén a játszótéri focipálya (majdnem a templommal szemben) – rossz időben viszont az erenyői iskola tornaterme. Tehát a Kapufa Napja második napja immár semmiképp sem halasztódhat tovább!

dupla-plakát

A hozzászólások le vannak tiltva.